Lancering Earthphone

PERSBERICHT – Voor lancering EarthPhone 14:00-17:00 uur, 28 januari 2018
________________________________________________________________________________

Kunstenares introduceert EarthPhone: Een wake-up call voor in je jaszak “De wereld is weer plat geworden en we hebben het niet eens gemerkt,” stelt kunstenares Judith Dubois. “Omdat we het allemaal zo druk hadden met swipen, liken enappen op onze flinterdunne apparaten. Maar hebben we daardoor nou echt contact? Of is het de hoogste tijd voor een EarthPhone?”

Mini-kunstwerk om aan te raken
Dubois (1966) exposeert al jaren haar befaamde zandschilderijen, waar geen druppel verf aan te pas komt. Met materialen uit de natuur, kun je namelijk prima schilderen volgens haar. “Bij mij staan er dus bordjes met ‘Graag aanraken’ naast de schilderijen,” lacht ze. En dat laatste geldt dubbel voor haar nieuwste kunstuiting: de EarthPhone.

In een kleurrijk of juist subtiel smartphonehoesje, vind je een mini-kunstwerk. Gemaakt van natuurlijke materialen uit je geboorteplaats, je laatste vakantieadres of die van de plek waar je iemand ten huwelijk vroeg. Er zijn EarthPhones met zwemmende haaien, met rode tinten uit Afrika en zwarte aarde uit Broek in Waterland. Ze maakt ze op verzoek, maar er ligtook al een ruime collectie EarthPhones klaar in haar webshop.

Zelf ervaren?
Je kunt zelf komen voelen wat het met je doet: het touch screen van de EarthPhone, op 28 januari van 14:00 tot 17:00 uur in Dubois’ atelier in Amsterdam, Overtoom 213 hs. “Je moet het echt zelf ervaren,” glundert Dubois, “ze zijn allemaal uniek, dus je komt nooitiemand tegen met dezelfde Earthphone als jij. Je hoeft hem nooit op te laden, te updaten of te back-uppen. Wat een rust.” “De EarthPhone is fijn om af en toe aan te raken, cadeau te geven of mee weg te dromen naar waar je eens was of nog heel graag een keer heen wilt.”